Naviator Forums

The Navigation Solution for Android Aviators

You are not logged in.

Announcement

Become a fan of Naviator!
For urgent issues please use our Contact Form.
Naviator version 3.9.1 is now available. Click here for details.
New: We are pleased to offer complementary annual subscriptions to pilots who hold a valid CFI certificate issued by the FAA. Click here for details.

#1 2018-Jan-20 4:38 am

Goldrock
Member
Registered: 2018-Jan-20
Posts: 6

Naviator and Trio EZ Autopilot

Has anyone on this forum, hooked up a Trio EZ wing leveler to run through Naviator? I have recently installed a Trio EZ wing leveller in my aircraft and running it through a Garmen 295 GPS, however I would ideally like to run it through Naviator. All help would be greatly appreciated.
Goldrock

Last edited by Goldrock (2018-Jan-20 4:39 am)

Offline

#2 2018-Jan-22 2:52 pm

rotrhead
Member
Registered: 2011-Aug-27
Posts: 177

Re: Naviator and Trio EZ Autopilot

Been doing that for years, works great.

Take a look at
http://forum.naviatorapp.com/viewtopic.php?id=1416


Paul

Offline

#3 2018-Jan-22 4:41 pm

Goldrock
Member
Registered: 2018-Jan-20
Posts: 6

Re: Naviator and Trio EZ Autopilot

Thanks Rotrhead, I am using a Samsung Android Tab A8 Tablet for Naviator, so my problem is getting the data from the Tablet to the Trio EZ unit. Any thoughts about what cabling to use?

Goldrock

Last edited by Goldrock (2018-Jan-22 4:43 pm)

Offline

#4 2018-Jan-23 11:29 am

rotrhead
Member
Registered: 2011-Aug-27
Posts: 177

Re: Naviator and Trio EZ Autopilot

No cabling, it is a blue tooth connection to the airplane from the tablet.
The 2 wires that used to connect to the Garmin 295 now connect to the Roving Networks blue tooth adapter.

Offline

#5 2018-Jan-23 12:32 pm

Goldrock
Member
Registered: 2018-Jan-20
Posts: 6

Re: Naviator and Trio EZ Autopilot

OK, now I understand! Many thanks Paul, your help, it is greatly appreciated.

Goldrock

Last edited by Goldrock (2018-Jan-23 3:01 pm)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB