Naviator Forums

The Navigation Solution for Android Aviators

You are not logged in.

Announcement

Become a fan of Naviator!
For urgent issues please use our Contact Form.
Naviator version 3.9.1 is now available. Click here for details.
New: We are pleased to offer complementary annual subscriptions to pilots who hold a valid CFI certificate issued by the FAA. Click here for details.

#1 2017-Nov-20 2:42 pm

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

lynx 9000 traffic function not working

I have traffic enabled , I have specified lynx l-3 in the naviator settings.  My WiFi is connected to the lynx yet I don't see traffic on the app.  Am I missing something?

Offline

#2 2017-Nov-20 7:00 pm

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

Check the ADS-B diagnostics...


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#3 2017-Nov-20 9:05 pm

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

Re: lynx 9000 traffic function not working

Where would I find that?  Not in the app right?

Offline

#4 2017-Nov-20 10:19 pm

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

Right in the app.  Settings -> External Devices -> ADS-B Settings -> ADS-B Diagnostics (at the bottom of the page).


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#5 2017-Nov-20 10:28 pm

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

Re: lynx 9000 traffic function not working

Do you have use adsb gps source or not? Mine is off.

Offline

#6 2017-Nov-21 6:35 am

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

I use the GPS in my tablet, and for ADS-B I use a stratux box without GPS. (If that is what you are asking.)


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#7 2017-Nov-21 2:07 pm

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

Re: lynx 9000 traffic function not working

I'm sorry, all this tech talk makes my head spin.  I mean, do you have a checkmark in the use adsb as gps source in the adsb settings of the app?  I just had my entire panel updated and am trying to get everything to work right.  I see your in,mesa?  I'm at falcon airport

Offline

#8 2017-Nov-21 2:26 pm

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

No I don't have that checked.  As I said, I use the tablet's internal GPS.
I am also at Falcon, and will be at the airport at least part of the days 22-24 Nov.  Perhaps we can meet and work it out in person?  If nothing else, we'd get another data point from a different tablet.
You can text me at 480-695-9568.


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#9 2017-Nov-21 2:29 pm

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

Probably will be out there sometime this evening, 11/21, also.


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#10 2017-Nov-21 8:59 pm

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

Re: lynx 9000 traffic function not working

What's your hangar #?

Offline

#11 2017-Nov-21 10:39 pm

aelliott
Member
From: Mesa, AZ
Registered: 2013-Aug-07
Posts: 121

Re: lynx 9000 traffic function not working

Hangar is K-5.


Andy Elliott
Huawei M3, A7, Naviator 3.9.0, echoUAT

Offline

#12 2017-Nov-22 11:35 am

kmm597
Member
Registered: 2011-Nov-22
Posts: 41

Re: lynx 9000 traffic function not working

The app is connected to the lynx over the wifi yet under the apps device settings it says status not connected.  Mabe it's because I'm using a galaxy note 4 and not a tablet?  It flat out won't work

Offline

#13 2017-Nov-24 4:47 pm

Mike
Administrator
From: Vancouver, BC
Registered: 2011-Mar-16
Posts: 1,205
Website

Re: lynx 9000 traffic function not working

Have you selected "L3 Technologies" from the "Wi-Fi port" setting in the ADS-B Settings screen?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB